Daca nu ai inca o lista clara de obiective de bifat la aproape fiecare vizita pe care o faci clientilor existenti carora le vinzi cu regularitate produsele tale, atunci de unde stii daca vizita ta a fost ori ba un succes?…
Cand nu ai o astfel de lista de obiective, exista o mare probabilitate sa te duci la client doar pentru a avea de unde sa mergi mai departe. Sau de unde sa te intorci.
Sigur, fiecare afacere si fiecare piata are specificul ei. Insa urmatoarea lista ar putea sa constituie o baza destul de solida de plecare in elaborarea propriei liste de obiective de bifat in cadrul vizitelor la clientii existenti:
Cum ar arata cifrele afacerii tale daca reprezentantii tai de vanzari ar da reduceri de pret mai rar si mai mici?
Oare ar fi interesant sa stie cum sa vanda solutii mai scumpe (si cu beneficii mai multe) clientilor cu “dare de mana” care, in prezent, vin si cer “ceva ieftin”?
Descopera si tu aproape toate problemele ce pot fi rezolvate intr-un program de training pentru reprezentantii de vanzari! Click aici chiar acum!
#1 – Socializarea cu toti reprezentantii clientului care-ti pot influenta vanzarile.
Azi cu unul, data viitoare cu altul / altii, ideea este sa fii prietenul tuturor si sa te intelegi bine cu toata lumea. Pentru ca toti pot sa-ti “puna o pila” sau sa-ti “bage o stramba” vizavi de eforturile tale de vanzare. Cand socializezi, abtine-te sa vorbesti despre tine, adreseaza cat mai multe intrebari si asculta cu mare atentie raspunsurile.
#2 – Verifica stocurile clientului, trage un ochi si la stocurile concurentei tale.
Afla care este explicatia situatiei curente a stocurilor, incearca sa iei comanzi noi care sa completeze stocurile tale lipsa ori sa inlocuiasca stocurile (lipsa ale) concurentei tale.
#3 – Rezolva toate problemele de service, fii insa atent la costurile pe care le implica solutionarea lor.
Ideal ar fi sa ai proceduri clare cu privire la ce ai de facut in orice situatie. Important este insa sa nu lasi nicio problema de service “in aer”, dar nici sa irosesti resursele companiei cu inlocuiri nejustificate de produse, reparatii in regim de urgenta atunci cand nu e cazul etc.
Te-ai saturat sa-ti vezi oamenii de vanzari pierzandu-se zilnic facand multe vanzari slab profitabile cu clienti multi si cu bugete reduse? Ai vrea sa-i vezi cum isi fac timp pentru a lucra si castiga proiecte mai mari, cu un grad sporit de profitabilitate?
Descopera si tu aproape toate problemele ce pot fi rezolvate intr-un program de training pentru reprezentantii de vanzari! Click aici chiar acum!
#4 – Tine mereu ochii deschisi la actiunile concurentei.
Ce produse si oferte / promotii concurente au rulaj mare si de ce, care au rulaj (foarte) slab, ce probleme au/creeaza produsele concurente, care sunt noile produse concurente si tot asa. Unul din principalele motive pentru care nu vinzi mai mult este existenta concurentei tale. Nu face greseala s-o ignori, s-ar putea sa te trezesti in situatia in care este prea tarziu ca sa mai reactionezi si sa-i contracarezi actiunile.
#5 – Daca clientul tau este un revanzator, atunci verifica expunerile produselor tale.
Afla daca toate produsele tale sunt expuse, cum si unde sunt expuse, verifica-le daca sunt functionale si curate, vezi daca preturile si materialele de marketing sunt la locul lor.
Orice problema identifici, incearca sa o remediezi pe loc sau cat mai rapid, insa nu o lasa de izbeliste, nimic nu se rezolva de la sine.
De ce oare partenerii tai externi de afaceri isi trimit periodic oamenii de vanzari la cursuri?...
Oare pentru ca agentii de vanzari instruiti inchid mai rapid o tranzactie, stiu sa vanda mai mult unui client, au abilitatile necesare identificarii corecte si rapide a potentialului unui client ca sa nu-si piarda timpul inutil?
Descopera si tu aproape toate problemele ce pot fi rezolvate intr-un program de training pentru reprezentantii de vanzari! Click aici chiar acum!
#6 – Straduieste-te mereu sa cauti noi oportunitati de vanzare a unor noi produse.
Modul in care poti si trebuie sa faci asta depinde de la caz la caz, insa e obligatoriu sa nu neglijezi niciodata aceste obiectiv major prin care poti face atat cross-selling, cat si up-selling.
“Inarmat” cu aceste obiective, transforma si tu fiecare vizita la client intr-o vizita reusita de afaceri!
Scrie aici comentariul tau: