Cum sa scapi de boala amanarilor

Multi dintre noi suferim de boala amanarilor. „Azi nu sunt pregatit“, „lasa ca maine poate am chef“, „nu ma simt in stare astazi sa fac chestia asta“ si tot asa. De fapt, ne cautam scuze sa nu „luam taurul de coarne“: sa contactam 10 noi potentiali clienti, sa slabim 10 kilograme, sa avem un venit lunar de 3.000 euro, sa pornim o afacere etc.

Studii recente ale Universitatii din Chicago au demonstrat ca cei care cauta si accepta provocarile vietii au sanse sa traiasca, in medie, cu pana la 10 ani mai mult decat ceilalti care se complac sa spuna ca „n-a fost sa fie“. Prin urmare, este de preferat sa-ti iei inima in dinti, sa te apuci de treaba si sa te expui riscurilor, decat sa lasi timpul sa treaca pe langa tine.

Dar cum sa scapam de prostul obicei de a lasa pe maine sau pe altadata ceea ce avem de facut? Iata mai jos cateva recomandari in acest sens:

Cum ar arata cifrele afacerii tale daca reprezentantii tai de vanzari ar da reduceri de pret mai rar si mai mici?

Oare ar fi interesant sa stie cum sa vanda solutii mai scumpe (si cu beneficii mai multe) clientilor cu “dare de mana” care, in prezent, vin si cer “ceva ieftin”?

Descopera si tu aproape toate problemele ce pot fi rezolvate intr-un program de training pentru reprezentantii de vanzari! Click aici chiar acum!


# 1 # Stabileste foarte clar ceea ce iti doresti de la viata.

Daca in mintea ta e confuzie, nimeni nu te poate ajuta. Hotaraste-te ce vrei pentru ca altfel vei amana la nesfarsit luarea unei decizii in ceea ce te priveste.

# 2 # Mentine-ti sanatatea, fii permanent intr-o forma fizica maxima.

Daca nu esti sanatos, esti obligat sa amani lucrurile pana cand te vei reface. Manca sanatos, dormi profund, reflecta cateva minute pe zi la viata ta.

# 3 # Vizualizeaza-ti viata ca si cum nu ai suferi de viciul amanarii.

Vizualizeaza beneficiile de care te vei bucura. Spune-ti cat mai des posibil ca esti o persoana activa si energica care uraste sa lase lucrurile de azi pe maine.

# 4 # Scapa de vocea interioara care te tine in loc.

Este vorba de acel „pitic de pe creier“ care iti sopteste cand vrei sa te apuci de ceva ca „nu esti in stare de nimic“, „mai bine odihneste-te decat sa te apuci de treaba“, „nu e de nasul tau chestia asta“.

Poti astupa gura piticului rostind cu glas tare afirmatii motivante capabile sa te puna pe loc in miscare. De ex: „Nimeni si nimic nu imi sta in cale“, „Pot sa realizez tot ceea ce imi propun“, „Totul e doar o chestiune de timp si de perseverenta“ etc.

Te-ai saturat sa-ti vezi oamenii de vanzari pierzandu-se zilnic facand multe vanzari slab profitabile cu clienti multi si cu bugete reduse? Ai vrea sa-i vezi cum isi fac timp pentru a lucra si castiga proiecte mai mari, cu un grad sporit de profitabilitate?

Descopera si tu aproape toate problemele ce pot fi rezolvate intr-un program de training pentru reprezentantii de vanzari! Click aici chiar acum!


# 5 # Nu-ti mai cauta de lucru cu tot felul de treburi marunte.

Daca ai ceva maret de indeplinit, daca vrei sa reusesti sa faci ceva in viata, lasa lucrurile marunte deoparte si apuca-te de ceea ce iti doresti cu-adevarat.

# 6 # Realizeaza un plan de „bataie“ si „tine-te cu dintii“ de el.

Nu lasa nimic sa te retina pe loc. Fa-ti un plan realist si treci la treaba. Nimic nu vine din cer, nu astepta nimic de pomana de la nimeni.

# 7 # Nu lasa sa treaca nici macar o zi fara sa faci un pas spre ceea ce iti doresti.

Retine ca pasii mici sunt cei mai siguri. Nu te arunca sa faci totul dintr-odata. Nu vei reusi si vei fi dezamagit ulterior. Construieste caramida cu caramida, putin cate putin in fiecare zi. Dar in fiecare zi.

# 8 # Rasplateste-te cu mici „cadouri“ pentru fiecare pas facut inainte.

E cam mult spus „rasplateste-te“ pentru ca de fapt, in loc sa mananci acele bucate care iti lasa gura apa inainte de a termina treaba, aseaza-te la masa abia dupa ce poti fi multumit de tine pe ziua respectiva. La fel, termina mai intai ceea ce ai de rezolvat si abia apoi te poti uita relaxat la un film.

De ce oare partenerii tai externi de afaceri isi trimit periodic oamenii de vanzari la cursuri?...

Oare pentru ca agentii de vanzari instruiti inchid mai rapid o tranzactie, stiu sa vanda mai mult unui client, au abilitatile necesare identificarii corecte si rapide a potentialului unui client ca sa nu-si piarda timpul inutil?

Descopera si tu aproape toate problemele ce pot fi rezolvate intr-un program de training pentru reprezentantii de vanzari! Click aici chiar acum!


# 9 # Apuca-te odata de treaba!

Nu mai astepta cheful de munca. Incepe treaba cu ce este mai usor pentru a te bucura si motiva rapid de un mic succes. Apoi continua cu lucrurile mai dificile.

Nu mai amana lucrurile si deciziile importante din viata ta! Fiecare zi care trece este dusa definitiv si irevocabil. Toti banii din lume nu o mai pot aduce inapoi. Iata de ce timpul este o resursa nepretuita pe care trebuie sa o folosesti cu intelepciune.
Lasa telecomanda din mana si apuca-te de treaba. Viata e tare scurta!

Despre Mircea Enescu

Dupa un training cu Mircea, trainer vanzari B2B cu peste 800 de zile de training livrate pana in prezent, oamenii de vanzari:
♦ sunt mai motivati si mai increzatori in fortele proprii si in ceea ce vand, fiind astfel mult mai convingatori in fata clientilor lor;
♦ au un curaj mai mare si o rata de reusita crescuta in abordarea noilor clienti,
♦ sunt mai eficienti in alocarea resurselor acelor procese de vanzare cu cele mai mari sanse de finalizare;
♦ stiu sa reziste cu profesionalism cererilor de reduceri de pret;
♦ dobandesc un nivel sporit de energie si de entuziasm, ceea ce ii ajuta sa faca fata mai bine stress-ului si refuzurilor clientilor, principalii demoralizatori ai oricarui vanzator.

Care sunt indicatorii pe care Mircea Enescu ii poate imbunatati in cadrul companiei dvs. printr-un program consistent de consultanta si instruire in vanzari:
♦ cresterea marginii medii comerciale;
♦ cresterea vanzarilor;
♦ scaderea termenului mediu de plata;
♦ cresterea valorii comenzii medii;
♦ cresterea numarului de intalniri cu factorii de decizie ai potentialilor clienti si a ofertelor transmise acestora;
♦ cresterea ratei de inchidere a tuturor ofertelor transmise potentialilor clienti;
♦ scurtarea procesului de vanzare, reducerea timpului necesar deplasarilor si intalnirilor, diminuarea costurilor de vanzare; etc.

Vrei sa discuti cu Mircea? Vrei sa vezi o sesiune demo live de training sau coaching de vanzari, inclusiv pe Skype? Click aici chiar acum

Cursantii si managerii cursantilor apreciaza la trainingurile sale (vezi aici ce probleme ale echipei de vanzari pot fi rezolvate in cadrul unui training de vanzari):
♦ realismul si utilitatea practica imediata a informatiilor livrate si dezbatute in cadrul cursurilor sale;
♦ adaptarea tematicii trainingului la activitatea profesionala a cursantilor, indiferent in ce domeniu lucreaza acestia;
♦ stilul puternic interactiv de sustinere a trainingurilor (in cadrul grupelor de pana la 12 persoane aproape intreaga informatie este „smulsa” de la cursanti gratie intrebarilor trainerului), plictiseala si neimplicarea cursantilor fiind astfel garantat excluse;
♦ atmosfera destinsa, deloc formala, adecvata procesului de invatare;
♦ abilitatea de face fata cu eleganta si profesionalism chiar si celor mai dificili cursanti fara a ofensa pe cineva si fara a afecta atingerea obiectivelor procesului de instruire.

Dincolo de trainingurile de vanzari, negocieri, managementul relatiilor cu clientii, customer care, time management, Mircea genereaza rezultate apreciate de catre clienti sai in urmatoarele servicii:
♦ evaluare competente si abilitati echipa de vanzari;
♦ coaching pe teren (1 cursant/sesiune) – observarea punerii in practica a informatiilor livrate in cadrul programelor de instruire, analiza individuala a proceselor de vanzare curente, gasirea de solutii la problemele intalnite in interactiunile cu clientii, jocuri de rol in cadrul carora simulam intalniri de vanzari, recapitulare informatii livrate in cadrul sesiunilor de training;
♦ coaching pe Skype (1 cursant/sesiune) – recapitulare informatii livrate in cadrul sesiunilor de training, jocuri de rol in cadrul carora simulam intalniri de vanzari, gasirea de solutii la problemele intalnite in activitatea de vanzare de zi cu zi, analiza individuala a unor procese de vanzare actuale, cu mize mari si importante;
♦ recrutare reprezentanti vanzari (interviuri fata in fata, telefonice sau Skype) – verificarea prezentei abilitatilor necesare succesului in vanzari, intocmirea unui top 3 al candidatilor intervievati + raport despre fiecare persoana intervievata;
♦ obtinere de intalniri cu potentiali clienti – serviciu destinat antreprenorilor si companiilor care-si doresc o crestere a numarului de intalniri cu factorii de decizie ai potentialilor clienti;
♦ vizite de vanzari, singur sau impreuna cu reprezentantul de vanzari al clientului, in vederea atragerii de noi clienti – serviciu destinat antreprenorilor si companiilor care-si doresc o crestere a ratei de succes a intalnirilor cu factorii de decizie ai potentialilor clienti;
♦ evaluare abilitati de vanzare + consultanta in vederea angajarii – serviciu destinat reprezentantilor si managerilor de vanzari care-si doresc o justa evaluare a competentelor pe care le stapanesc, precum si dezvoltarea acestora in vederea obtinerii rapide a unui job de succes in vanzari.

Descopera aici cu ce companii a lucrat Mircea pana in prezent, vezi aici ce probleme ale echipei de vanzari pot fi rezolvate in cadrul unui training de vanzari, iar aici vezi ce anume il diferentiaza.
Apoi, conecteaza-te cu Mircea pe Google+, pe Facebook si pe Linkedin si nu uita sa te abonezi la newsletterul "Cum sa vinzi cu succes" al acestui blog.

Vrei sa discuti cu Mircea? Vrei sa vezi o sesiune demo live de training sau coaching de vanzari, inclusiv pe Skype? Click aici chiar acum

Scrie aici comentariul tau:

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Completeaza numarul corect in casuta de mai jos (filtru anti-spam) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.