Cum sa ai o prezenta de succes pe Linkedin, mai ales daca esti manager

Inca nu ti-ai creat cont pe Linkedin? Atunci te sfatuiesc sa aloci cat de curand ceva timp intr-un weekend studierii acestui “Facebook al afacerilor”, precum si catorva scurte discutii cu amicii tai care-l folosesc deja de ceva vreme. Daca ai insa un cont pe aceasta retea sociala, cred ca ti-ar prinde bine recomandarile urmatoare. Mai ales ca, si-n Romania, din ce in mai multi oameni de business si buyeri (potentiali clienti), dar si oameni de HR (potentiali angajatori), folosesc cu Citeste mai mult..

Daca vrei sa nu te pacalesti atunci cand angajezi un nou agent de vanzari

Din pacate, traim intr-o tara in care toata lumea incearca sa fure pe toata lumea. Consecinta? Steven van Groningen, CEO-ul bancii Raiffeisen Romania, spunea ca aproximativ 50% din efortul necesar construirii unei noi relatii de business pe meleagurile noastre este dedicat verificarii viitorului partener. Angajarea unui nou agent de vanzari este, deseori, periculoasa. Pentru ca frauda pe care ti-o poate provoca cineva din interior este mai mare decat cea provocata de cineva caruia nu i-ai Citeste mai mult..

De ce e teribil de greu sa vinzi in Romania si ce poti face ca sa-ti mai usurezi viata

Daca te intrebi de ce viata de vanzator in Romania este cumplit de grea (si, in consecinta, de ce eforturile de vanzare ale companiei tale trebuie sa fie considerabile ca sa obtii rezultate interesante), doua explicatii sunt sigur urmatoarele: 1. conditiile economice curente sunt mai mult decat vitrege, iar previziunile mai marilor lumii sunt sumbre si ne anunta ca aceasta criza va dura cel putin 10 ani; 2. potrivit studiilor sociologice periodice al European Values Survey, “din 10 oameni Citeste mai mult..

Cum sa discuti, fara sa contrazici, cu un client care spune ceva cu care nu esti de acord – 4 recomandari

E incredibil cate poti afla ascultand inregistrarile oamenilor de vanzari discutand cu clientii! Recent, in ciuda vestilor sumbre din economie, am inceput un proiect de consultanta si training cu un client care vrea sa afle unde gresesc oamenii lui de vanzari, de ce nu reuseste sa vanda mai multe produse clientilor existenti si cum sa procedeze ca sa atraga, intr-un mod eficient, noi clienti in portofoliu. Asa ca l-am rugat, pentru inceput, sa ascultam cateva inregistrari ale discutiilor Citeste mai mult..

Muncesti deseori fara folos ca sa faci oferte? 5 intrebari + 2 recomandari care te scutesc de munca in zadar

Muncesti deseori mult ca sa raspunzi la cererile de oferta pe care le primesti? Te dai peste cap si tu, si colegii tai de la departamentul tehnic, uneori chiar cateva zile in sir, ca sa intocmesti o oferta comerciala si, ulterior, nu se mai intampla nimic? Activitatea de redactare a raspunsurilor la cererile de oferta este mare consumatoare de timp. Daca nu esti atent, ti se poate intampla foarte usor sa muncesti din rasputeri o luna intreaga la nenumarate oferte si foarte putine dintre ele Citeste mai mult..

Ce ignora agentii de vanzari lipsiti de credibilitate, 6 recomandari ca sa nu fii ca ei

(Articol scris in timpul alegerilor locale din iunie 2012.) Orb si surd poti sa fii si tot ti-ar fi imposibil sa nu observi campania electorala pentru alegerile locale. Noi, oamenii si agentii de vanzatori, avem multe de invatat din modul in care se prezinta politicienii in fata alegatorilor. Din pacate multe rele si foarte putine lucruri bune. Dupa cum cred ca stii deja, vanzatorii si politicenii se afla cam la acelasi nivel de incredere. Un nivel foarte scazut de incredere, Citeste mai mult..