Unde gresesti cand te plangi ca ai pretul prea mare (traducere)

Traducere a articolului „Why did you lose the sale? Really?” de Jeffrey Gitomer 74% dintre vanzatori se plang ca au pierdut vanzarea deoarece pretul lor era prea mare. Si 74% dintre ei gresesc. Cum ai ratat vanzarea? De ce ai ratat vanzarea? A fost din cauza pretului? Sau din cauza ta? Ratarea unei vanzari se manifesta prin “plangeri acuzatoare” legate de: pret, telefoane nereturnate de catre clienti, licitatii dure organizate de client, loialitate fata de altii si multe alte Citeste mai mult..

Ca sa vinzi fara sa lasi din pret, esti atent la aceste semnale de cumparare?

Dintotdeauna i-am invidiat pe vanzatorii care stau la tejghea pentru numarul mare de oportunitati cu care dau nas in nas zilnic, pur si simplu, pentru ca sunt la... tejghea. (Nu ii invidiez pentru faptul ca trebuie sa stea de vorba cu multi gura-casca, fara o letcaie in buzunar, dar despre subiectul acesta voi scrie alta data.) Asa ca ce poate fi mai frumos decat sa lucrezi intr-un magazin care vinde materiale de constructii si sa vezi ca-ti intra pe poarta magazinului mama, tata si fata Citeste mai mult..

Cum esti cu moralul cand auzi ca oferta concurenta e muuult mai buna?… :)

Auzi des ca oferta concurenta e muuult mai buna? Ca e numai “lapte si miere” ? Atunci sigur ti se intampla ca, din cand in cand, sa mai treci printr-un moment in care sa te simti cu “moralul la pamant”. Iata insa ce trebuie sa faci, pastrandu-ti lucidatatea si fara sa cazi intr-o zona aiurea de pozitivism tembel, ori de cate ori simti ca ti se inmoaie genunchii: 1. Zambeste. Sincer, din suflet, pentru tine, nu pentru clienti ori pentru sefi. Nu ranji, nu te hahai basescian, nu te Citeste mai mult..

De ce e teribil de greu sa vinzi in Romania si ce poti face ca sa-ti mai usurezi viata

Daca te intrebi de ce viata de vanzator in Romania este cumplit de grea (si, in consecinta, de ce eforturile de vanzare ale companiei tale trebuie sa fie considerabile ca sa obtii rezultate interesante), doua explicatii sunt sigur urmatoarele: 1. conditiile economice curente sunt mai mult decat vitrege, iar previziunile mai marilor lumii sunt sumbre si ne anunta ca aceasta criza va dura cel putin 10 ani; 2. potrivit studiilor sociologice periodice al European Values Survey, “din 10 oameni Citeste mai mult..

Cum sa reactionezi cand auzi obiectia “n-avem (suficient) buget”

Cred ca nu e un secret pentru tine ca banii sunt din ce in ce mai putini pe piata romaneasca. Si cam asa va fi de acum inainte, se pare ca luminita de la capatul tunelului se tot indeparteaza, nicidecum ca se apropie... :) Asadar, daca pana acum ai auzit rar obiectia “n-avem buget” sunt sanse mari sa o tot auzi de acum inainte. Din pacate. Ca un bun vanzator ce esti, nu trebuie insa sa te pierzi cu firea. Ci, in fiecare caz in parte, sa te straduiesti sa afli daca obiectia este reala sau Citeste mai mult..

10 recomandari ca sa nu ti-o ia vanzarile la vale in aceste vremuri dificile

Vestile rele ne sufoca: anul viitor va fi mai greu, anul acesta a fost “floare la ureche”, pregatiti-va de ce e mai rau… Mi-aduc aminte cum duduiau ziarele in 2007 si 2008 de vestile despre imensul potential de crestere al economiei Romaniei si cat “lapte si miere” va mai curge ani de zile de acum inainte in spatiul nostru carpato-danubiano-pontic! (Oare s-o mai invata la scoala aceasta celebra expresie in anii mei de scoala generala?…) Habar n-am ce va fi si nu cred ca cineva stie chestia Citeste mai mult..