Elimina 100% indoiala si selecteaza-ti viitorii vanzatori pe baza unor testari psihologice verificate

Dupa cum cred ca stii deja, recrutarea gresita a unui reprezentant de vanzari este o mare paguba!

Dar ai facut vreodata un calcul sa afli care este mai exact nivelul acestei pagube? Cati bani ai alocat publicarii anunturilor, cate ore ai investit in recrutare (selectie CV-uri, organizare interviuri, verificare trecut profesional etc), cate ore ai alocat apoi instruirii noului reprezentant de vanzari si cate salarii brute i-ai achitat inutil pana cand ai luat decizia sa renunti la el?

Mai mult decat atat, dupa ce renunti la un om de vanzari nepotrivit cu organizatia ta, trebuie sa o iei de la inceput. Practic, te intorci de unde ai plecat… Cine suporta aceasta pierdere irecuperabila si uriasa de timp?…

Iata de ce iti propun sa incepi sa folosesti de-acum inainte un pachet de teste psihologice care si-au demonstrat eficienta de-a lungul a mai bine de 30 de ani cu privire la predictibilitatea succesului unui om de vanzari!

E vorba despre pachetul Hogan Assesments, disponibil si verificat in Romania din 2007 de compania de consultanta in resurse umane Hart Consulting!

(In 2011, echipa Hart Consulting a castigat premiul “Cel mai bun distribuitor Hogan Assessment Systems” pentru Europa Centrala si de Est din reteaua Hogan. Mai mult, de-a lungul intregii sale perioade de activitate, echipa Hart Consulting a evaluat peste 3.500 de persoane, a elaborat mai bine de 5.000 de rapoarte Hogan, a evaluat in centrele sale specializate peste 500 de persoane, cel putin 500 de manageri au fost implicati in evaluari 360° feedback si asistati in procesul de dezvoltare etc. Gasesti aici detalii complete despre Hart Consulting.)

Hart Consulting

Cat de corecte sunt rezultatele si previziunile testelor Hogan?

Citeste in continuare doua studii de caz care sa-ti ofere un raspuns mai clar la aceasta intrebare.

1. Un retailer binecunoscut a stabilit in 2008, folosind instrumentele Hogan, un Profil Ideal Intern in ceea ce priveste selectia reprezentantilor de vanzari. In 2012, retailerul a investigat masura in care acest Profil Ideal Intern a prezis performanta in vanzari folosind un esantion de 115 reprezentanti de vanzari.

Rezultatele au aratat ca reprezentantii de vanzari cu o potrivire ridicata cu profilul isi cresteau vanzarile saptamanale cu o rata mai mare in comparatie cu reprezentantii de vanzari care au o potrivire scazuta cu profilul. Dupa un an, cresterea vanzarilor celor potriviti a fost de 6,5 ori mai mare decat cresterea vanzarilor celor cu o potrivire scazuta.

2. Hogan a lucrat cu o companie de top din domeniul Pharma pentru a intelege mai bine impactul personalitatii asupra performantei in vanzari. Rezultatele au aratat ca personalitatea reprezentantilor de vanzari a prezis performanta astfel incat reprezentantii de vanzari care s-au potrivit cu profilul Hogan erau de 2,5 ori mai in masura sa fie evaluati ca fiind angajati performanti in comparatie cu cei care nu s-au potrivit cu profilul. De asemenea, dupa un an si jumatate de utilizare a profilului, compania a raportat o scadere cu 40% a fluctuatiei voluntare de personal la reprezentantii de vanzari.

(Un raport mai detaliat in limba romana cu privire la ROI-ul oferit de utilizarea testelor Hogan iti poti descarca de aici.)

Hogan

Cum poti folosi si tu aceste instrumente de evaluare a personalitatii care-ti prezic performanta viitorilor tai oameni de vanzari?

Sa zicem ca ai derulat un proces de evaluare si pe “lista scurta” au ajuns patru candidati pentru una sau doua pozitii libere de reprezentanti vanzari in cadrul companiei tale. Daca vrei sa-i evaluezi pe toti patru si sa afli raspunsurile testelor Hogan, atunci:

● fiecare dintre cei patru candidati va primi un user si o parola pentru a se loga pe un website in vederea sustinerii testelor;

● imediat dupa finalizarea testelor vei primi pe email despre fiecare dintre cei patru candidati rapoartele Hogan Develop Career si Hogan Develop Compass;

● in scurt timp dupa ce toti cei 4 candidati au completat testele un specialist acreditat Hogan din cadrul echipei Hart Consulting iti va spune pe parcursul unei ore de consultanta care dintre cei 4 candidati au cele mai mari sanse sa faca performanta in cadrul echipei tale.

Elimina si tu indoiala atunci cand iti alegi viitorii vanzatori si selecteaza-ti membrii fortei de vanzari pe baza testarilor Hogan verificate de-a lungul a 25 de ani! Toate instrumentele Hogan Assessments sunt avizate de Colegiul Psihologilor din Romania.

Exprima-ti dorinta de incepe sa utilizezi pachetul Hogan Assesment oferit de Hart Consulting printr-un simplu email transmis acum pe adresa me arond mirceaenescu punct ro!

Multumesc.

Mircea Enescu

 

 

 

 

Scrie aici comentariul tau:

*

Completeaza numarul corect in casuta de mai jos (filtru anti-spam) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.