Surprinzătoarele locuri din România unde găsești vânzători inteligenți

Încep anul cu o descoperire recentă prin arhivele internetului: cel mai mare compozitor american de muzică clasică (îți vine vreun nume în minte pe lângă Mozart, Bach, Beethoven, Enescu?) a fost unul dintre cei mai performanți și bogați agenți de vânzări, pentru început, și întreprinzători, ulterior, in domeniul asigurărilor de viață.

Este vorba de Charles Ives (1874 – 1954). Opera lui muzicală este chiar și acum puțin cunoscută, pentru ca e greu de interpretat și riscant de introdus în repertorii. Ei bine, el a fost a fost unul dintre cei mai de succes oameni de vânzări și de afaceri din domeniul asigurărilor de viață din Statele Unite ale Americii.

Conștient din tinerețe că muzica, pasiunea sa uriașă, nu-i va asigura un trai decent, decide să-și câștige existența ca agent de vânzări. Face performanță ca om de vanzari, introduce pentru prima oară în piață un produs nou de asigurare (Life Insurance with Relation to Inherance Tax) și apoi își înființează propria firmă de asigurări împreună cu un partener. Firma sa va avea un mare succes financiar.

În tot acest timp creează muzica ce este în acord deplin cu sufletul său, nu dă doi bani pe părerile celorlalți ori ale criticilor, nu-l interesează că nimeni nu-i ascultă creațiile, își permite luxul de a ignora lumea muzicală americană. Explicatia? Era independent financiar. Mai mult decât atât, prosper din punct de vedere material.

Insa volumul de muncă implicat de o viață dublă de artist și om de afaceri (a fost căsătorit până la sfârșitul vieții cu aceeași soție, fără copii) își spune, la un moment dat, cuvântul. Are căderi nervoase cauzate de istovire, acum îi spunem burnout, și isi pierde darul divin de a putea crea muzica până la sfârșitul vieții. Concluziile te las pe tine să le tragi.

Personal, cred că munca extremă dusă pe două fronturi diametral opuse l-a terminat. Dar cine sunt eu să-mi dau cu părerea pe marginea vieții unui străin căruia i-am ascultat pe Sopitfy Simfonia a 4-a și mi-a plăcut?…

Ceea ce vreau să spun este că există oameni extrem de valoroși printre absolvenții facultăților care scot candidați la șomaj (nu vreau să fac aici nicio precizare, cu toții știm despre ce vorbesc) extrem de inteligenți, de conștiincioși, de dedicați care pot fi atrași în domeniul vânzărilor explicându-li-se că vânzările de succes către micile companii și persoanele fizice în România n-au nici în clin, nici în mânecă cu minciuna, vrăjeala, prosteala, dusul de nas si toate celelalte multe metehne ale multora dintre membrilor breslei noastre.

Știu, mulți întreprinzători vor ingineri în departamentul lor de vânzări cu solide cunoștințe tehnice. Greu de găsit, mai ales dintr-aceia care să exceleze în comunicare, relaționare, interacțiune umană.

Așa că absolvenții de facultate care nu își găsesc de lucru în domeniul pentru care ei au o pasiune pot fi niște oameni buni de vânzări, capabili să deschidă drumurile și să mențină relațiile cu clienții. Pentru consultanța tehnică există ingineri morocănoși cu duiumul.

Exemplul lui Charles Ives mi se pare excelent pentru că îi oferă unui absolvent al facultății de filozofie, teologie sau actorie o dovadă clară că îți poți urma pasiunea în România și poți avea un trai decent în România având o slujbă extrem de căutată pe piața forței de muncă: aducător de bani în visteria întreprinderii.

Dacă vrei să afli mai multe detalii exacte despre Charles Ives, îți las câteva link-uri pe care eu le-am parcurs in documentarea meu pentru acest articol.

https://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Ives

https://charlesives.org/ives-man-his-life

https://www.npr.org/sections/deceptivecadence/2013/08/12/211439483/an-american-maverick-turns-the-symphony-on-its-head

https://goodmusicspeaks.com/2014/07/04/charles-ives-mutual-life-insurance-company-of-new-york/

https://www.independent.ie/entertainment/music/charles-ives-the-us-composer-with-an-unusual-insurance-policy/39336240.html

https://www.gramophone.co.uk/features/article/charles-ives-lonely-american-giant

https://www.lookandlearn.com/blog/18583/charles-ives-insurance-agent-and-americas-greatest-classical-composer/

Despre Mircea Enescu

Dupa un training cu Mircea, trainer vanzari B2B din noiembrie 2010, oamenii de vanzari:
♦ sunt mai motivati si mai increzatori in fortele proprii si in ceea ce vand, fiind astfel mult mai convingatori in fata clientilor lor;
♦ au un curaj mai mare si o rata de reusita crescuta in abordarea noilor clienti,
♦ sunt mai eficienti in alocarea resurselor acelor procese de vanzare cu cele mai mari sanse de finalizare;
♦ stiu sa reziste cu profesionalism cererilor de reduceri de pret;
♦ dobandesc un nivel sporit de energie si de entuziasm, ceea ce ii ajuta sa faca fata mai bine stress-ului si refuzurilor clientilor, principalii demoralizatori ai oricarui vanzator.

Care sunt indicatorii pe care Mircea ii poate imbunatati in cadrul companiei dvs. printr-un program consistent de consultanta si instruire in vanzari:
♦ cresterea marginii medii comerciale;
♦ cresterea vanzarilor;
♦ scaderea termenului mediu de plata;
♦ cresterea valorii comenzii medii;
♦ cresterea numarului de intalniri cu factorii de decizie ai potentialilor clienti si a ofertelor transmise acestora;
♦ cresterea ratei de inchidere a tuturor ofertelor transmise potentialilor clienti;
♦ scurtarea procesului de vanzare, reducerea timpului necesar deplasarilor si intalnirilor, diminuarea costurilor de vanzare; etc.

Vrei sa discuti cu Mircea? Vrei sa vezi o sesiune demo live de training sau coaching de vanzari? Click aici chiar acum

Cursantii si managerii cursantilor apreciaza la trainingurile sale (vezi aici ce probleme ale echipei de vanzari pot fi rezolvate in cadrul unui training de vanzari):
♦ realismul si utilitatea practica imediata a informatiilor livrate si dezbatute in cadrul cursurilor sale;
♦ adaptarea tematicii trainingului la activitatea profesionala a cursantilor, indiferent in ce domeniu lucreaza acestia;
♦ stilul puternic interactiv de sustinere a trainingurilor (intreaga informatie este „smulsa” de la cursanti gratie intrebarilor lui Mircea), plictiseala si neimplicarea cursantilor fiind astfel garantat excluse daca isi doresc cursantii sa devina mai buni;
♦ atmosfera destinsa, deloc formala, adecvata procesului de invatare;
♦ abilitatea de face fata cu eleganta si profesionalism chiar si celor mai dificili cursanti fara a ofensa pe cineva si fara a afecta atingerea obiectivelor procesului de instruire.

Dincolo de trainingurile de vanzari, comunicare, negocieri, managementul relatiilor cu clientii, customer care, time management, Mircea poate livra multe alte serviciii in legatura cu activitatea departamentului tau de vanzari.

Descopera aici cu ce companii a lucrat Mircea pana in prezent, vezi aici ce probleme ale echipei de vanzari pot fi rezolvate in cadrul unui training de vanzari, iar aici vezi ce anume il diferentiaza.

Apoi, conecteaza-te cu Mircea pe Facebook si pe Linkedin si nu uita sa te abonezi la newsletterul "Cum sa vinzi cu succes" al acestui blog.

Vrei sa discuti cu Mircea? Vrei sa vezi gratuit o sesiune demo live de training sau coaching de vanzari? Click aici chiar acum

Scrie aici comentariul tau:

*

Completeaza numarul corect in casuta de mai jos (filtru anti-spam) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.